TIETO- JA LAITETURVA  Pahimmat uhat ohat ovat ajattelemattomuus ja laiskuus (worst threaths are not thing or be lazy)

(Notes about information and equiptment safety - in Finnish) Edit.: 20-11-2016


Tietoturva ja yksityisyysriski (info and privacy risks)

Tietoturva- ja tietosuojauhat. Olemme oman itsemme suurin yksityisyyden- ja tietoturvamme uhka. Vaikka tietomme vuotaisivatkin laitteista, sovelluksista ja järjestelmistä. Emme ajattele tietoturvaa, emme viitsi ottaa selvää ja olemme laiskoja tekemään asioille mitään vaikka tietäisimme - ennen kuin jotain katastrofaalista tapahtuu ja jotain tai kaikki on jo menetetty.
Emme vaivaidu korjaamaan jälkiämme, etenkään sähköisiä (esim. selaimen historiaa sähköisen asioimisen edellä ja jälkeen.
Joku löytää aarteen roskiemme joukosta tai hiipii avoimista ovista tai toinen murtautuu niistä sisään. Emme lue ehtoja ja sääntöjä tai suostumuksia palveluun tai sovellukseen. Emme tarkista suorittaessa niitä pieniä rasti ruutuun kohtia, joilla oli olennainen merkitys sille, mitä ehkä tapahtui ei toivotusti.
Kaikki se on vuosia kerännyt sitä vahinkoa, joka siitä seurasi. Tutkijat ovat tehneet testejä asiasta, ihmiset hyväksyi jopa elinten luovutusehtoja vaikka ohimennen julkisissa kulkuneuvoissa, saadakseen ilmaisen nettiyhteyden käyttöön. Koska eivät lukeneet edes tekstiä allekirjottaessaan tarjotun palvelun sopimuksen . Emme vaivaudu kysymään puolueettomien tahojen ja ammattilaisten neuvoa tai näkemystä.

PEREHTYKÄÄMME laitteitemme, sovellustemme ja hankintojemme ominaisuuksiin ja ei yllätytä käsittämättömiin laskuihin tai rikolliseen toimintaan, joita verkkoon avoimena tai oletusasetuksilla konfiguroimattomat laitteet päästävät tekemään. Otetaan selvää, ettei tuntematon pelota. Ei pidä vetäytyä pelkoihin ja anna pelon kautta valtaa uhille. Kunnioitetaan myös verkon voimia, vältetään riskejä tietoisuuden kautta.